KARS / MERKEZ - GAZİ AHMET MUHTAR PAŞA İLKOKULU

GAZİ AHMET MUHTAR PAŞA İLKOKULU

İstasyon Mahallesi Taşlıharman Cad. No14
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve Atatürk ilke inkılapları doğrultusunda, bilim,sevgi hoşgörü ilkelerinin ışığında, eğitim öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten,geleceğe şimdiden hazır, yaratıcı, ahlaki ve sosyal yönden gelişmiş, kültüre meraklı ve duyarlı ,sorun çözme becerisi olan,dünyaya uyumlu, öğrenmeyi seven, sosyal becerisi gelişmiş merkezinde insanın olduğu çağdaş nitelikli bir eğitim ortamı sağlamaktır. Demokrasiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışı içinde öğretmen öğrenci ve ebeveyn işbirliği ile ahlak telakkisine dayalı bireyin kendisini bilmesi ve tanımasını sağlamak.
Misyon
Kendi kültürünü özümseyen, evrensel, insan haklarına ve değerlerine saygılı, bilimsel düşünebilen ve milli değerlerini gelecek kuşaklara aktarabilen, sorumluluk sahibi, yurttaş olma bilincine sahip kendini ifade edebilen, çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
DOĞAL GAZ
ŞEHİR MERKEZİNDE OLDUĞUNDAN ULAŞIMDA ZORLUK YAŞANMAMAKTADIR.
ÖĞRENCİ SERVİSİ VARDIR.
KARS MERKEZ İTFAİYENİN YANINDA
MERKEZDE
HALK OYUNLARI(KAFKAS) FUTBOL VOLEYBOL BADMİNTON JİMNASTİK MASA TENİSİ